2015. július 5., vasárnap

Jennifer L. Armentrout: Luxen 4. - Origin


Egy újabb brutál függővég a Luxen sorozatban J. L. Armentrouttól. De komolyan, meglepődött már

ezen valaki igazán? Az előző két rész óta az olvasók mélyen azért számítanak erre. De ez közel sem jelenti azt, hogy ne akadnánk ki a befejezéskor. Újabb hol a vége? Most mi történt? MI VAAAN? kérdések záporoznak bárkire, aki épp a közelünkben van. Jobb esetben megértenek, de gyakrabban inkább hülyének néznek. :D

És akkor a könyv további részeiről. Armentrout megint megcsinálta! Negyedszer is. A cselekmény végig izgalmas, néha jobban, néha persze kevésbé, de mindig ott lebeg a veszély. A jövő, tele kérdőjelekkel. Emellett ott van a romantika is, kellő arányban, hogy ellensúlyozza az akciót, de nem lesz nyálas, csöpögős sem.


A történések két szálon indulnak be, értelemszerűen, mivel Katy a Daedalus markában ragadt, míg Daemon odakint. A két szál hozta magával a két szemszöget is, ami azt hiszem sokak, köztök az én vágyamat is valóra váltotta. Daemon szemszög? Még több Daemon, és még több nevetés. De szenvedés is. És nem azért, mert rossz, hanem mert mindenki kedvenc könyves álompasija szenved Katy távollététől.

JLA az események során elég nagy számban öli meg szereplőit. A Daedalus embereit nem sajnáljuk, nem is ismerjük őket. Ellenben voltak olyan személyek, akiket visszahoznék, még akkor is, ha annyira nem kedveltem őket, másrészt viszont olyan is akadt, akinek meggyilkolásakor örömtáncot tudtam volna járni. De tényleg. És nem egy ember mondta azt, hogy ő is hasonlóan érzett. Hát ja, nem szerethetünk mindenkit. :D

A szereplők is hozták megszokott színvonalukat. Katy továbbra is a kedvenc női főhősöm. Továbbra sem hisztizik, egyedülléte alatt sem törik meg, igyekszik előre nézni, hogy túljussanak a problémákon, nehézségeken. Hogy kijusson. De nem érezzük azt sem, hogy kőszívű, nincsenek érzelmei, mert igenis vannak. Nehezen viseli a megpróbáltatásokat, csak próbál erős maradni. Kifejezetten értékelendő, nem csak könyves szereplőként, de való emberként sem rossz tulajdonság ez.

Daemon továbbra is szerelem. És ezt csak az ó gondolatai tovább erősítik. Mindent megtesz a szeretett lányért, a családjáért. Megváltozott, de szerencsére nem teljesen, így beszólásai, megszólalásai továbbra is fergetegesek. A legizgalmasabb rész alatt is képes megnevettetni.
"A világot is felégetném, hogy megmentsem őt!"
Megjelent új szereplő is, aki nem más, mint Archer. Egészen megkedveltem, de jobban az Opposition alatt tettem meg. Értékelés később. Talán az egyik legnagyobb meglepetést is ő okozta számomra, azonban nem fejteném ki, miért.
Persze ott voltak a többiek is, nem egy meglepetést tartogatva. Dawsont csak egyre jobban kedvelem, ahogy Dee-t is. Bethany azonban teljesen semleges maradt számomra.

Összességében tehát van itt minden, amit eddig megszoktunk: akció, izgalom, romantika, szenvedély, humor és meglepetés is.

Szerző: Jennifer L. Armentrout
Cím: Origin (Origin)
Oldalak száma: 428
Megjelenés: 2014 (2013)
Kiadó: Könyvmolyképző
Borító: Nyaktól lefele és deréktól felfele kedvenc ;D
Kedvenc szereplő: DAEMON!
Legkevésbé kedvelt szereplő: Nancy
Ami tetszett: Majdnem minden
Ami nem tetszett: Egyes szereplők halála
Kedvenc idézet: http://moly.hu/idezetek/425020

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése