2015. október 15., csütörtök

Cover Reveal - Anne Charlotte Voorhoeve: Liverpool Street


Alig telt el idő az előző Cover Reveal óta, most mégis újabbal jelentkezek. 2015 őszén jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában Anne-Charlotte Voorhoeve gyönyörű regénye, a Liverpool Street. Izgalmas történet családról, hűségről, bűntudatról, szeretetről és mindenek felett a reményről. 

A borító:


Nagyon-nagyon tetszik a borító, elsősorban a színe miatt. Olyan régies hatást kelt, ami pontosan illik a történethez, ami 1939-ben kezdődik. (Fülszöveg a megszokott módon lejjebb olvasható!) Tetszik rajta a háttérben látszódó London, az előtérben pedig a szőke lány. Az összhatáshoz hozzájárul a cím stílusa is, semmi cicoma, pontosan illik az egészhez.

A borító mellett természetesen a fülszöveg is felkeltette az érdeklődésem, a náci Németországról mindig érdekes olvasni, még akkor is, ha az csak fikció. A körítés megmarad valósnak, bár persze nem lehet teljesen hitelesen átadni, bármennyire is próbálkoznak. Mindenképp szeretném majd elolvasni, kíváncsi vagyok, mit sikerült kihozni belőle. 

A könyv adatai:
Kiadó: Könyvmolyképző
Eredeti cím: Liverpool Street
Fordító: Szakál Gertrúd
Oldalak száma: 528
ISBN: 9789632459950
Várható megjelenés: 2015. ősz

Fülszöveg:

1939 tele, Liverpool Street vasútállomás, London. Egy tizenegy éves berlini kislány, Ziska Mangold leszáll a vonatról. Nem akármilyen vonat ez, hanem egyike azoknak a gyermektranszportoknak, amelyek közel tízezer zsidó fiút és lányt menekítettek ki a náci Németországból. Ziska pontosan tudja, mit akar: amint lehet, ki kell juttatnia a szüleit és legjobb barátnőjét, Bekkát is. Ám nem sok ideje marad, a gyilkos háború már előreveti árnyékát. Ziskára egy idegen család, egy idegen nyelv, honvágy és bizonytalanság vár – de egyúttal élete legnagyobb kalandja is, hét évvel később pedig meg kell hoznia egy nehéz döntést.


Jegyezd elő! (az előjegyzés nem egyenlő a rendeléssel!)

Tedd kívánság-/várólistára Molyon!


A szerzőről:

Anne-Charlotte Voorhoeve német díjnyertes szerző, aki azóta Amerikát is meghódította. Nem csupán regény-, hanem forgatókönyvíró is. Politológiát, amerikanisztikát és történelmet hallgatott Mainzban, ezután dolgozott is a tengerentúlon. Miután hazatért, lektorként helyezkedett el, emellett pedig maga is írni kezdett. Jelenleg Berlinben él, és innen hódítja meg olvasók millióinak szívét. 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése