2015. augusztus 9., vasárnap

Anna Todd: After We Collided (After 2.)

Tudjátok hihetetlen, hogy valaki csupán szavakkal, mondatokkal éri el, hogy boldog légy, szerelmes mert igenis beleszerethetsz egy könyvbeli karakterbe, aztán a következő pillanatban darabjai törjél. Anna Todd megcsinálta. Másodszor is. Igazság szerint az After sorozat kötetei kitesznek egy kosszú szappanoperát, amit alapból kerülök, de a könyvek mégis magukhoz láncoltak. (Persze most csak a második részről lesz szó, a többiről csak később.)

Az előző rész végén Anna ledobja a bombát, mi meg ott maradunk azt kérdezve, hogy miért? Miért tette ezt Hardin? És mit tesz majd Tessa? És te, mint olvasó, szintén elgondolkozol azon, bízhatsz e újra a fiúban. Mert bár immáron két szemszögből íródott a sztori, mégis ott van, hogy valójában te is összetörtél az igazság hallatán. Látod, hogy Hardin bánja az egészet, igazán szereti Tessát, de még nem tudott teljesen megváltozni. Megmaradnak a régi dolgok: ivás, idióta döntések. (Amiből egyébként egyik szereplő sem szenved hiányt.)


Ez a kötet a megbocsátásról, az elfogadásról, a változásokról szól. Mindkét fél próbál kompromisszumot kötni, bár nem a legjobbak benne, mégis igazán próbálkoznak. Még ha kicsit furcsa is az, amit tesznek. Még gyakorolniuk kell ezt. Fel kell nőniük az érzelmeikhez, a problémákhoz. Mert egyetemistaként rögtön olyan kapcsolatba keverdenek, ami felfordítja az életüket. Ezt nem könnyű feldolgozni. 

A kötetek vastagságát meglátva azon tanakodhatunk, vajon hogyan lehet ennyi oldalon egyetlen szerelmi történetet leírni. Azonban Anna mindig fordít egyet a dolgon. Újabb bombát enged le a már összezúzott területekre, emberekre. Újabb és újabb igazságok derülnek ki, ezek újabb problémákat hoznak magukkal, mikor már azt gondolnánk, minden megoldódott. Mindig jön valami új.
"Unfortunately, love doesn't always go hand in hand with common sense."
Tessát egyszerre szeretem és utálom. Nem egyszer akartam fejbe verni, ordítoztam vele, mégis sajnáltam mindenért, ami történt. Továbbra is sokat változik, azonban nem mindig válik az előnyére. Sokszor ken mindent Hardinra, de nem gondol bele abba, hogy néha épp oly hibás ő is. Tessa folyamatosan azt hajtogatja, hogy Hardin nem is szereti őt igazán, nem tesz érte semmit, de elmegy olyan apró dolgok mellett, mint a szülinapi ajándéka, illetve hogy Hardin kiönti neki a szívét (még ha nem is mond el mindent), de Hardin ezt sosem szokta megtenni. Senkinek nem nnílik ki. Csak a lánynak, de nem... nem szereti őt...

Hardin rengeteget változik, és igyekszik is, de nem könnyű levetkőzni a régi énünket. Olyan érzelemmegnyilvánulási vannak, amilyenek előtte nem voltak. Levelet ír Tessának!! Változik. Igazán. Csak több idő kell neki. Egyébként sem van egyszerűbb múltja, azt feldolgozni is éppen elég nehéz. Rengetegszer siratott meg, de ugyanannyiszor csalt mosolyt az arcomra, például a bloody vicceivel. Nagyon nevettem az összesen. :D


"You're in a good mood today.

Maybe you would be, too, if it wasn't that time of month."

Rengeteg szereplő fordul meg a könyvekben, közülül elég sokat sikerült is megkedvelnem, például Landon még mindig nagy kedvenc. Igazán szuper barát. Aztán ott van Zed, akit nem tudok kedvelni, de csak mert útban van Tessának. Megjelenésekor ilyenek jöttel elő belőlem:  "Zed nem néz ki jól. Akkor sem, ha de." Eredeti messanger beszélgetés részletét olvashatták.

Tessa anyja. Hát igen, már az előző részben sem kedveltem, aztán csak egyre jobban utáltam. Miért akar eldönteni a lánya helyett mindent? Hogy kibe lehet szerelmes és kibe nem, stb. Nagyon sokszor fejbe vertem volna egy baltával, vagy a könyvön keresztül folytottam volna meg. Csodálatos, mikor ennyire utálsz valakit egy könyvben. :D

Nem egyszerű könyv ez, egy hosszú érzelmi hullámvasút, ami nem egyszer összetör. Alapjaiban véve nem szoktam ilyeneket szeretni, mégis magához láncolt. És igazság szerint, a nyelvvizsgámat is ennek a könyvnek köszönhetem. :D
Újabb messenger beszélgetés részlet olvasás során:D

Szerző: Anna Todd
Cím: After We Collided
Oldalak száma: 674
Megjelenés: 2014
Kiadó: Gallery Books
Borító: Nekem nagyon tetszik:)
Kedvenc szereplő: Landon
Legkevésbé kedvelt szereplő: Tessa anyja
Ami tetszett: Az érzelmek, a változások, a randi, a Tessa-Molly verekedés:D
Ami nem tetszett: A sok félrebeszlés
Kedvenc idézet: "Just because he can't love you the way you want him to doesn't mean he doesn't love you with everything he has."

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése