2014. december 9., kedd

A kiválasztott - Film


Két évvel ezelőtt, az első film megjelenésénél hallottam először Az éhezők viadala sorozatról, és két évet vártam erre a filmre, mivel a széria a kedvencemmé vált. A harmadik rész volt az, amivel nem voltam teljes mértékben elégedett, tetszett, de volt ott egy kis "de...". És ezzel szemben a film teljesen lenyűgözött!


Akkor kezdjük az elején, a színészi játékkal. Már a második filmnél érezhető volt a Katnisst játszó Jennifer Lawrence sokat fejlődött, és ez most is érezhető volt. Teljesen jól adta át azt, amit Katnisstól

elvártam. Josh Hutcherson sem panaszkodhat. Bár nem sokat szerepelt, mégis teljesen magával ragadott, és a végén, ahogy rángatózott.. O.O Annyira sokkolóan jó volt, hogy nem is lehet igazán kifejezni.

Haymitch-et fura volt józanon látni, de ő sem okozott csalódást, vicces pillanatokat is vártam, megkaptam, de átérezte a helyzet komolyságát. És ezt természetesen az alakítója, Woody Harrelson remekül átadta. Végül, de nem utolsó sorban Effie karakterét szeretném kiemelni, mert egyszerűen zseniális volt! Az a folyamatos szenvedés, ami Elizabeth Banks arcán látszódott folyamatosan egyszerűség rákényszerítése miatt, tökéletes volt!


A történet szempontjából le kell megint szögeznem, hogy két éve olvastam bár a film után belekezdtem újra a sorozatba, így nem emlékszek minden apró részletre, így a történet is szuper volt. A propaganda filmek fantasztikusak voltak, Gale története a 12. körzet végéről megható volt, Cressidát nagyon bírtam, Pollux aranyos volt, a kórház lerombolása sokkolt, pedig tudtam mi fog történni. És ha már itt tartunk, egy ismeretlen cselekményű könyvön/filmen nem szoktam ennyire izgulni, mint ahogy A kiválasztott nézése során izgultam. Mindenképp szeretném kiemelni a Bitó megzenésítését is, hiszen azóta az megy a fejemben, azt hallgatom. Hátborzongató és gyönyörű, plusz amikor a tömeg együtt énekli.. hát az is leírhatatlan!


Mindezeken kívül muszáj megemlíteni Finnicket. A talán egyetlen problémám a filmmel az volt, hogy Finnick túl kevés szerepet kapott. Aztán jött a vége, a propagandája, ami egyszerűen zseniálisra sikeredett! Konkrétan pislogni is elfelejtettem, nehogy lemaradjak valamiről pedig, csak a szöveg volt lényeges:D.


Végül, de nem utolsó sorban, egy kicsit a díszletről. Ez is eszméletlen volt! Amikor elmentek a 12.

körzetbe, az a sok hulla... Nagyon durván élethű volt minden. A 13. körzetet nem így képzeltem el, de hát nem lehet minden úgy, mint ahogy mindenki saját maga elképzelte, tehát nem volt rossz, csak teljesen máshogy képzeltem el. 

Nagyon várom a következő filmet, de nem értem miért kell elhúzni jövő novemberig, mivel már leforgatták... De most nem ez a lényeg. Mindenképp nézzétek meg, ha tehetitek moziban! Ha nem máshogy. :D Jó szórakozást hozzá! :)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése