2015. december 17., csütörtök

Thursday Tag - A karácsony öröme Book Tag


Alig nyolc nap van szentestéig, hihetetlen milyen gyorsan eltelt ez az év (is). Már nagyjából október óta van karácsonyi hangulatom, rengeteg karácsonyi filmet néztünk meg már anyával (volt, ami nagyon jó volt, volt, amit minden évben megnézünk, és volt olyan is, amin kifejezetten szenvedtünk..), a szokásos karácsonyi zenék szólnak, és már a mézeskalács is elkészült, ami mellesleg több, mint száz darab lett. (Csak hárman vagyunk rá...:D) Szóval az ünnepi hangulatot belecsempészem egy Book Tag bejegyzésbe is, amit AniTiger oldalán találtam.

1. Várakozás: A Karácsony igazi izgalma! - Melyik könyv megjelenését várod a legjobban?
Nos azt kell mondjam, idén már kifejezetten egyiket sem, mert amit akartam, már megrendeltem. Az Oblivion volt az idei utolsó rendelésem (és tényleg az is marad... legalábbis jelenleg így áll:D), az pont ma jelent meg, remélem minél előbb szállítják is! Aztán a Shadows jött ki mostanában, az már a bátyámnál vár rám, valamint a Beforet rendeltem meg, valamikor az is érkezik, de még december 8-án jelent meg. Szóval ja: már különösebben nem várok semmit, becsukom a szemem, hogy véletlenül se fussak bele semmi jóba, amit nagyon muszáj megvenni...
2. Karácsonyi dalok és énekek: Egy könyv vagy író, aki/ami ha szóba kerül, csak dicshimnuszokat tudsz róla zengeni?
Khm.. hát az egy nem az erősségem, legyen inkább kettő, és akkor nagyon leszűkítettem a kört.
Az egyik egy könyv, vagyi sorozat, méghozzá a Harry Potter, a másik pedig egy író, nevezetesen Colleen Hoover.

3. Mézeskalács házak: Melyik könyvnek vagy sorozatnak van a legjobban felépített világa?
Ha ez így marad, unalmasak lesznek a válaszaim, ugyanis ide is a Harry Pottert mondom. Örök kedvenc, és még mindig van min agyalni a világával kapcsolatban. Nevezetesen ma tudtam meg, hogy Nagini lány volt... (Mindig a "legfontosabb" dolgokon akadok fenn :D)

4. A Karácsonyi ének: Kedvenc (karácsonyi) klasszikusod, vagy egy (karácsonyi) könyv, amit nagyon el akarsz már olvasni
Nem igazán olvastam túl sok klasszikust, de a Karácsonyi éneket idén olvastam másodszor, ráadásul ezúttal angolul, így a kérdés első felére ez a válaszom.
Az a karácsonyi könyv, amit már nagyon szeretnék olvasni, az John Green, Marueen Johnson és Lauren Myracle közös könyve, a Hull a hó.

5. Karácsonyi édességek: Melyik könyvet szeretnéd megkapni karácsonyra?
Őőőő bármelyiknek örülök, ami a kívánságlistámon rajta van. :D De hogy kiemeljek egyet, nagyon-nagyon örülnék Huntley Fitzpatrick Életem a szomszédban című regényének.

6. Gyertyák az Ablakodban: Melyik könyvtől érzed azt a puha, bolyhos, meleg, átölelős-érzést?
Jó kérdés, de azt hiszem ide is a Harry Pottert muszáj mondanom, méghozzá az első részt. Az évek során nagyon a szívemhez nőtt, mindig öröm visszatérni hozzá.

7. Karácsonyfa meg a díszek: Melyika kedvenc (karácsonyi) borítód?


8. Karácsony öröme: Mi a kedvenced a karácsonyban, és/vagy melyek a kedvenc karácsonyi emlékeid?
A Karácsony legjobb része a várakozás, a készülődés, mikor izgatottan éled meg a napokat karácsonyig. Imádom a hangulatot, az évről-évre ismétlődő karácsonyi zenéket és filmeket (mert nincs karácsony Kevin nélkül). Imádom kicsit feldíszíteni a lakást, sütit sütni, feldíszíteni a fát, ajándékot csomagolni (bár sosem sikerül úgy, ahogy szeretném:D), ajándékot adni, látni az örömöt a másikon. Minden egyes apró részét imádom. :) Kivéve azt a rengeteg embert a bevásárló központokban:D

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése