2014. december 26., péntek

Jennifer E. Smith: Milyen is a boldogság?

Milyen is a boldogság? Lehet az egy ölelés, egy kocka csoki, egy ötös dolgozat vagy egy jobb állás.
Mindig mindenkinek más jut eszébe, mikor megkérdezik, mi számunkra a boldogság. Például nekem, mikor olvastam ez a könyv volt boldogságom tárgya, mert bár egyszerű kis romantikus történetet vártam, mégis kaptam valami pluszt, amit még ma sem tudnék pontosan megfogalmazni. Egyszerűen folyamatosan megmosolyogtatott, feldobott.

Graham Larkin és Ellie O'Neill akkor ismerkednek meg, mikor Graham véletlenül Ellienek küldi el az e-mailt házimalacáról. Ekkor elkezdenek levelezni, ám titkaikat nem árulják el, ám azok szép lassan felszínre kerülnek, mikor Graham ellátogat Ellie otthonába, Henley városkába.



Az elején már leírtam, hogy mit vártam el a könyvtől, és hogy igazán nagy pozitív csalódás volt. Nagyon aranyos volt, a maga módján izgalmas persze nem kalandregényre kell számítani, de az tényleg izgalmas volt, hogy hogyan derülnek ki a titkok, hogyan reagál rá a másik... stb.

Már az elején beleszerettem Henley városkába, annyira meghitt volt, és elképzeléseim szerint nagyon is gyönyörű, hát mégis csak vízközelben van! :D Elképzeltem a kis boltokat, amik inkább családi vállalkozások, azért csinálják mert szeretik. Rendes kicsi fagyizója van, és a fagyi nagyon is fontos! egyszóval minden tökéletes volt!

Mind Ellie, mind Graham karaktere szerethető volt, és mindkettejüket imádtam is. Teljesen pontosan nagyon nehéz megfogalmaznom miért és igazából az egész könyvről nehéz miérteket írnom, mert csak szimplán úgy volt jó, ahogy volt. Tetszett, ahogy bemutatta az írónő azt, ahogy próbálták leküzdeni a társadalmi különbségeket amiről aztán kiderült, hogy nem is ismeretlen az egyik félnek a másiké. Nagyon aranyosak voltak az e-mailezéseik is, illetve nem felejthetjük el Wilburt, a malacot, aki miatt mindez megtörtént. :D
"Hiszen mindegy, milyen régóta nem láttak téged, mindegy, milyen messzire sodort az élet tőlük, mindegy, mennyire megváltoztál, van a világon legalább két ember, akiknek az a dolga, hogy lássanak, megtaláljanak, felismerjenek, és befogadjanak. Bármi is történjék."
Tehát igazából mindenkinek el kellene olvasnia, aki egy könnyed nyári, szerelmes olvasásra vágyik. És persze annak, aki szeretné megtudni milyen is a boldogság.
"A boldogság a napkelte a kikötő felett. A fagyi a kánikulában. A hullámok a hangja az utca végéből. Ahogy a kutyám hozzám bújik a kanapén. Esti séták. Remek filmek. Viharok. Egy jó sajtburger. A péntek. A szombat. Még a szerda is. Ha a vízbe dugom a lábujjam. Pizsamanadrág. Strandpapucs. Úszás. Költészet. Ha egy e-mailben nem szerepel egyetlen mosolygós pofi sem.
Szerinted milyen a boldogság?"

Szerző: Jennifer E. Smith
Cím: Milyen is a boldogság? (This Is What Happy Looks Like)
Oldalak száma: 440
Megjelenés: 2013 (2013)
Kiadó: Maxim
Borító: Nagyon tetszik, és illik a történethez
Kedvenc karakter: Graham
Legkevésbé kedvelt karakter: Ilyen nem volt:)
Ami tetszett: A szereplők, a helyszínek
Ami nem tetszett: Ilyen nem igazán volt
Kedvenc idézet: "Talán az ember nem csupán egyre idősebb lesz, hanem egyre távolodik is: a régi életétől, a régi énjétől, mindazoktól a dolgoktól, amik a múlthoz kötötték."

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése