2017. március 1., szerda

Ez történt - 2017. február


Február hónap hozott jót és rosszat is, nem fogom részletezni, de e miatt sem feltétlenül kerültem blog közelébe annyit, amennyit akartam. Másrészt pedig a vizsgaidőszakot pihentem ki, olvastam, sorozatoztam, szóval a szokásos. Ebben a hónapban sem voltam túl aktív, de egy kicsit jobban, mint januárban. Megfogadtam azonban, hogy nem ígérgetek, sosem jön be. :D Jövök, amikor jövök, meglepetés lesz, mikor új bejegyzés kerül fel. Ma egyébként nálunk is elkezdődött a félév, bár van olyan órám, aminél még nem tudom a tanárt. A vizsgáim szerencsére egész jól lettek, ilyen szempontból nem volt rossz a február. Ja, és azt hiszem mostantól már nem számítok tininek. :(

Olvasás szempontjából egészen jó a helyzet, hat különböző könyv fordult meg a kezem között, kezdve a My Lucky Day-jel, amit még január végén kezdtem el. Nagyon-nagyon imádtam, sajnos írni nem tudok róla a blogon, de mindenképpen ajánlom, ha valaki szereti a romantikus, new adult regényeket. Ezen kívül volt még két angol nyelvű könyv, és két Harry Potter is, abból egyik igazán jót tett a lelkemnek. A végén pedig megkoronáztam ezt az egészet egy LOL könyvvel.

Sorban az olvasások:
S. D. Hendrickson: My Lucky Days
B. T. Gottfred: The Nerdy and the Dirty
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
S. L. Jennings: Born Sinner
J. K. Rowling - John Tiffany - Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek
Lauren Morrill: Vakrandi a végzettel

Beszerzések:
Egyetlen egy árva könyvet sem szereztem be, pedig megtehettem volna. Igazán büszek vagyok magamra, hogy sikerült úgy kijönnöm a Libriből, hogy nem vettem könyvet. Kicsit rossz és furcsa érzés volt, de a magánkönyvtáram olvasottsága már 75%-on áll, robogok a 80%-os cél felé.

A blog:
Előző hónapban három bejegyzés született. Elsőként megírtam az előző Ez történt bejegyzésben ígért recenziót. Majd pedig részt vettem a Molyon megszervezett Valentin-napi projekthétben, aminek keretein belül két bejegyzést írtam meg, egy Tag-et és egy filmajánlót. Többet terveztem, sajnos azonban ez most így alakult, majd legközelebb jobban igyekszem. :)
Ruta Sepetys: Tengerbe veszett könnyek
Valentin-napi projekthét #1
Valentin-napi projekthét #2

Ezeket néztem:

Teen Wolf (Farkasbőrben)
És megvolt a félévadzáró. Nagyon sajnálom, hogy most nyárig várni kell, ugyanakkor még van időm felkészíteni magam, hogy tíz rész múlva vége. Nagyon tetszett a tizedik rész is, izgalmas volt, feszültséggel teli, sok mindent megkaptunk, amit vártunk. A végét megkönnyeztem, teljesen vége hangulata volt, és ha így lett volna is elégedett lettem volna. Remélem legalább ilyen jó, de inkább még jobb lesz az utolsó tíz rész is.

Misfits (Kívülállók)
A harmadik évad végével kaszáltam a sorozatot. Az első két évadot továbbra is imádom, és a harmadik is itt-ott egészen jó volt. Sajnálom, hogy innentől változott a szereplőgárda, és az újakra már nem voltam kíváncsi. Sok jót sem hallottam a maradék két évadról, nem akartam elrontani az eddigi élményt. De ezeket a részeket szerintem valamikor újra fogom nézni.

The 100 (A visszatérők)
És csak elérkeztünk a negyedik évadhoz is. Egyelőre ez is tetszik, bár azért még mindig az első évad volt a legjobb. Egyelőre nagyon érdekes a történet, kíváncsi vagyok mit fognak kihozni belőle, hogyan oldják meg ezt az egészet. A szereplőknek azért most is vannak idióta döntéseik, kiabálok, felhúzom magam, de hát ezért élbezem. Sajnos viszont van egy olyan érzésem, hogy még egy évados berendelést nem fog kapni, nagyon csökkent a nézettsége. :(

Awkward (Kínos)
Szerintem nem egészséges milyen gyorsan ledaráltam a sorozatot. Viszont pont egy ilyenre volt szükségem. Semmi komoly, húsz perces. Nem vártam tőle sokat, és szerintem ezért élveztem annyira, amennyire. Sokszor ugyan felidegesített, főleg a harmadik évados Jenna, na meg az utolsó rész, de összességében bírtam a szereplőket. Főleg Sadie-t, aki hiába bunkó, valahogy kedvenc szereplő lett.

How to Get Away with Murder (Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?)
Folytatódott, majd véget is ért a harmadik évad. Hát sok részt sajnos sosem kapunk, pedig el tudnám nézni még egy darabig. (És szerencsére még legalább egy évadig lesz is rá lehetőségem.) Imádtam ezt is, a végét még mindig nehezen tudom felfogni. Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ez lesz majd, hogy ő(k) lesz(nek) a háttérben. Viola Davis pedig továbbra is zseniális.

This Is Us (Rólunk szól)
Lassan ennek is véget ér az első évada, de, nem meglepő módon, berendeltek még két (!!) évadot belőle. Egyszerűen imádom, hogy nincs benne felesleges drámázás, akció és hasonlók, mégis minden héten talán a legjobban várt sorozatom. Szeretem a hangulatát, sokszor meghat, kitépi a szívem és hasonlók, de csak mert minden karakter a szívemhez nőtt. Mindegyik, ami hihetetlen. Ahogy az is, hogy hogyan lehet valami ennyire jó.

Scream Queens (Gyilkos történet)
Ez az a sorozat, ami annyira rossz, hogy már jó. Tényleg kicsit gagyi, paródia az egész, remélem annak is indult. Az első évadot nagyon bírtam, a gyilkos kilétét is imádtam, a színészek közül Emma Roberts, Lea Michele és Jamie Lee Curtis igazán fantasztikusak. A második évadon viszont szenvedtem. A történet szinte ugyan az volt, csak a közeg más, néhány szereplő meg már nem is szerepelt. Őszintén szólva remélem nem rendelik be a harmadik évadot, mert a már említett három színésznő miatt képes leszek megnézni...

Magyar vándor
Ez nálam egy hatalmas nem. Rettenetesen szenvedtem, háromszor olyan hosszúnak éreztem, mint amilyen eredetileg, és fogalmam sincs, hogy ez miért jó és vicces... Újabb oka annak, hogy nem nagyon szoktam magyar filmeket nézni. Unalmas is volt, most már szerencsére sokra nem is emlékszem belőle. Remélem életem végéig elkerül a továbbiakban.

Szeretném, ha szeretnél
16 éves film, és én imádtam. Na jó, nem volt tökéletes, de a mai filmek elég nagy részét felülmúlja. Igazából semmi extra, ha a történetet nézzük, de bírom a romantikus filmeket. A színészek is jók voltak, jó kikapcsolódás volt, és biztosan nem most látom utoljára.

Limonádé
Igen, Disney film. Mondhat bárki bármit, időnként csakis ilyen filmekre van szüksége az embernek. Korábban elkerült, de most kifejezetten élveztem. A zenék nagyon tetszettek, nekem nem volt High School Musical utóérzetem sem, pedig valamilyen szinten arra számítottam. Nem kizárt, hogy ezt is megnézem majd máskor is, ha úgy lesz kedvem.

Glee: Koncertfilm
Mióta ledaráltam a Glee-t, azóta meg akartam nézni a koncertfilmet is. Sajnos valamilyen szinten csalódtam benne. Engem csak a koncert érdekelt, rajongók megszólalásai és történetei nem. Számomra csak töletlékrészel voltak, a koncertet viszont még elnéztem volna, a zenét még mindig szeretem.

Legendás állatok és megfigyelésük
Nagy bánatom, hogy nem tudtam moziban megnézni, és így jóval később láttam csak a filmet. De szerencsére nem kellett csalódnom benne, nem volt egyáltalán az az érzésem, hogy nyomatni akarják, hogy ez egy új Harry Potter film, de mégis megvolt az a hangulata, amit a franchise magában hordoz. Tetszett a történet is, a legendás állatok, a látvány, a színészek, kíváncsi vagyok, mit hoznak majd ki a többi filmből.

A hónap dala:


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése