2016. október 23., vasárnap

Könyvmoly Párbaj VII.


Az előző fordulóról
Mikor jelentkeztem az első Párbajomra, nem sok reményt fűztem ahhoz, hogy teljesíteni is fogom. Nos, ez mégis megtörtént, sőt, közönségdíjas is lettem, ami miatt nagyon boldog vagyok. El sem tudjátok képzelni, mennyire jól esett. :) Most szeretném nektek kicsit összefoglalni, hogyan is sikerült teljesítenem. Az A listáról nyolc könyvet olvastam el, a B listáról pedig a Párbaj ideje alatt hatot. Ezek közül egy kivételvel mindről született bejegyzés is, ezeket a Könyvmoly Párbaj 2015-2016 címke alatt találhatjátok meg, de mindjárt be is linkelem őket. És akkor lássuk, miket sikerült elolvasnom, a képeken ezeket a könyveket piros csillaggal jelöltem.

A lista
B lista

A lista:
Anna Todd: Before
Colleen Hoover - Tarryn Fisher: Never Never

B lista: 
Katie McGarry: Crash Into You - Szívkarambol
J. K. Rowling: Átmeneti üresedés
Marie-Aude Murail: Lakótárs kerestetik
George Orwell: 1984
Gayle Forman: Hová tűntél?

Az új forduló:

Mit is kell tudni a Párbajról?
Jelentkezéskor össze kell állítani magunknak egy listát azokból a könyvekből, amelyeket el szeretnénk olvasni az esemény időtartama alatt, és ezekről olvasás után írnunk is kell. Lehetőség van egy hét könyves és tizenegy könyves listára, illetve megmaradt a tavalyi újdonság, a 'Moly Menü', ami a book tagek mintájára készült el, így a meghatározások alapján kell olvasnivalót választani. Az A lista mellett készíthető B lista is, amiről korlátlan számú elemet át lehet emelni az A listára, ha onnan valamelyik könyvet nem tudjuk kivégezni. Idén is három lehetőség közül lehetett választani, és én idén is a tizenegyes verzió mellett döntöttem, erről lentebb részletesen is írok, természetesen. 

Fontos időpontok:
Jelentkezési határidő: 2016. november 7. 23:59 (eddig TILOS elkezdeni a listás könyvek olvasását)
Kezdés: 2016. november 8. 00:00
Vég: 2017. október 01. 23:59

Ha szeretnétek megtudni még több részletet, látogassatok el a Párbaj oldalára!

A lista:
Idén is elég gyorsan összeállt mindkét listám, ugyanis a nagy részét még idén el kéne olvasnom. És ha ez sikerül, akkor elég nagy a valószínűsége, hogy egy év múlva bejegyzés is készült róluk. Persze ezt az "el kell olvasnom" részt ne úgy értsétek, hogy bárki is kényszerít rá, mindenképpen szeretném elolvasni őket, csak néhány kihívás miatt jó lenne, ha erre még idén sor kerülne. Persze nem omlok össze, ha nem sikerül, de megpróbálni ér. :D Szóval magáról a listáról. Az A listás elemek mindegyike saját. Szeretném kicsit növelni a magánykönyvtáram olvasottsági százalékát, egyébként is rossz, hogy mennyi ideig várakoznak néhányan a polcomon. Elég sok, szám szerint öt folytatás is felkerült, a Végzet Ereklyéi sorozatot nagyon szeretném már befejezni, nagyon kíváncsi vagyok, mit tartogat a következő három kötet. Jennifer E. Smith nagy kevencem, így egyértelműen bérelt helye volt, a WOW kiadóra szintén nagyon kíváncsi vagyok, így két könyve is felkerült. A többi pedig... nos régóta várósok ők is.


1. Jennifer E. Smith: Ilyen a boldogság
2. Meg Rosoff: Majd újra lesz nyár...
3. Nicole Williams: Crash - Zuhanás
4. Tavi Kata: Ballépések
5. Cassandra Clare: Bukott angyalok városa
6. Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
7. Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
8. Lauren Morrill: Vakrandi a végzettel
9. Penelope Douglas: Szívatás
10. Calia Read: Szétcsúszva

B lista:
Talán ez egy kicsit nehezebben állt össze, főleg a második öt könyv, de végül azért csak meglett. Mint észrevehettétek, felkerült az a két könyv, amit az előző forduló alatt nem sikerült elolvasnom az A listáról. Idén sajnos csak B listára fértek bele, de persze ettől függetlenül minél hamarabb szeretné végre elolvasni őket. Aztán van itt három folytatás, az egyiket egyszer már félbehagytam, előtte valószínű újra kéne olvasnom az első részt, valószínű, jobban bele tudnám élni magam a történetbe, ha rémlene valami az előzményből... Bár egyik legkedvencebb írónőm az A listáról kiszorult, a B listán három könyvvel is képviselteti magát, mert hát CoHo-ból sosem elég. A maradék három pedig szintén saját példány, kíváncsi vagyok rájuk, szóval helyük volt. 


1. David Levithan: Nap nap után
2. Anna Todd: Before
3. Tavi Kata: Táncvarázs
4. Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
5. Colleen Hoover: Maybe Not
6. Rick Riordan: A titán átka
7. Colleen Hoover - Tarryn Fisher: Never Never
8. Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis
9. Nathan Filer: The Shock of the Fall
10. Colleen Hoover: It ends with us

(Az új forduló bejegyzéseit a Könyvmoly Párbaj 2016-2017 címke alatt tudjátok majd követni.)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése