2012. október 30., kedd

Fanfiction


Biztos mindenki olvasott már fanfictiont, ahogy én is. Akadtam már rá olyan történetre, amelyek jól indultak, aztán unalmassá/sablonossá vált, vagy éppen olyanra, ami már az elején lelankasztotta az érdeklődésemet az előbb felsorolt okok miatt. Sajnos csak ritkán találkozni jól, igényesen megírt fanfictionnel, de mégis sikerült egy ilyenre találnom. Most ezt mutatnám be nektek.
Július körül találtam rá Deszy blogjára, ahol bemutatta Harry Potteres írását.

A történet jó néhány évvel a nagy csata után indul, amikor is a teljesen hétköznapi Dursley család életében is történik egy csoda. Vernont és Petuniát újabb gyermekkel áldja meg a sors, ezúttal egy kislánnyal. Azt azonban nem is sejtik, hogy egy bizonyos könyv, valahol a Roxfort mélyén feljegyezte a kislány nevét: Dahlia Dursley. Mit kezd vajon az abszolút normális, minden különcségtől mentes család, ha egyetlen lányukról kiderül, hogy boszorkány?
A történetben felbukkannak a régi jó ismerősök, Harry, Ginny, Hermione, Ron, Neville és még sokan mások, illetve közelebb kerülhetünk az új generációhoz is, hiszen Hugo, Rose, Lily, Albus és James is hasonló cipőben járnak, mint Dahlia. Persze az ő helyzetük némileg könnyebb. Vagy mégsem?



Így írja le röviden ő maga a történetet. Olvasás során megismerhetünk minden Weasleyt, Pottert, Scorpius Malfoyt és az új generáció összes tagját is. Megismerkedhetünk azzal, hogyan viselik a híres Harry Potter gyerekei apjuk hírnevét, milyen szokásaik vannak nekik és a többieknek és még sok mással is. Deszy új tanárokat „szerződtetett” a Roxfortba, új lényeket is feltalált, mégis a jól ismert világba térhetünk vissza általa. 
Az Egy Dursley Roxfortban Dahlia első évét mutatja be. Már ebben az évében is szemben találja magát egy titokzatos dologgal. Vajon rájön, miért történik vele az ami? Reméljük, hamar megtudjukJ

Deszy már Dahlia végzős évét is elkezdte megírni. Egyelőre az első két fejezetet és számtalan részletet olvashattunk. Engem ez a fajta írás, mármint, hogy még az első rész sincs kész, de már készül az utolsó, Rowlingra emlékeztet, hiszen először neki is a hetedik könyv utolsó fejezete lett kész.  Ez a történet majd csak az Egy Dursley Roxfortban után lesz olvasható teljes egészében.

Az írás honlapján rengeteg novellát/egypercest is találhatunk, ami kiegészítőül szolgál egy-egy HP-s jelenetnek, vagy háttértörténet szintén a Harry Potterhez. Deszy novellái által szerettem meg Pitont igazán, mert ő a sebezhető, igazi, Lily-be szerelmes Perselust mutatja be.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, de szerintem leginkább azoknak, akik imádják a Harry Pottert, és abba a világba vágynak vissza úgy, hogy mégis új történetet ismerhessenek meg.
Ha felkeltette ez a kis ajánló az érdeklődéseteket, akkor látogassatok el Deszy facebook oldalára is, ahol sok érdekességet, apró információt találtok és egyéb írásait is olvashatjátok.

Szerző: Deszy (Mihóczy Mercédesz)
Cím: Egy Dursley Roxfortban
Fejezetek száma: 40
Állapot: Befejezett
Hol olvashatjuk?: http://hpfic.blogspot.hu/ 
                              http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=73003
                              http://www.scribd.com/doc/125904069/Egy-Dursley-Roxfortban

Pandaa

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése