2013. augusztus 10., szombat

Sarah Dessen: Tökéletes

SPOILER! SPOILER! SPOILER!



750 forintért vettem a Könyvmolyképző Kiadó gyereknapi akciójában, és számomra ennél többet nem is ér. 
Az alaptörténet nagyon jó, a kivitelezés már koránt sem tökéletes. Ami engem felettébb idegesített az egész könyvön keresztül az az volt, hogy mindenféle jelzés nélkül (ez alatt például egy sorközt, enter-nyomást értek) tértünk át egy más helyszínre, más időpontba, újabb történésekhez. E miatt sokszor csak fél-1 oldal után értettem meg miről is van szó. 

Ami engem még zavart, hogy rengetegszer írta le, hogyan halt meg az apja. Tudom ez lényeges a történet szempontjából, mert mégis arról szól, hogyan dolgozza fel Macy édesapja elvesztését, és annak, aki hasonló cipőben jár ez egy nagyon szuper könyv.

Minden negatívum ellenére azonban volt pár olyan bekezdés, ami tökéletesen volt megírva, és ezek nagyon kifejezőre sikeredtek. Ez a kedvenc idézetem: http://moly.hu/idezetek/266204
Végig azt vártam mikor jön össze Macy és Wes, de ez nagyon lassan következett be… viszont a beszélgetéseik tetszettek. Imádtam az igazmondós játékukat. 

Jasont nem zártam a szívembe. Mi az, hogy másfél év után nem mondhatja neki Macy azt, hogy szereti? Mióta jelenti ez ennyi idő után, hogy túl komolyan veszi a kapcsolatukat? Egyébként is: egy másfél éves kapcsolat nem komoly? Fel tudtam volna pofozni a srácot.

Wes-t ezzel szemben imádtam. Elfogadnék egy olyan szobrot, mint az övé, kicsit azért is, amit Caroline belemagyarázott. Az a szeretet és óvás, ami sugárzott belőle az öccse iránt az becsülendő. Tényleg. És ő sokkal inkább Macy-hez való, mint Jason, mert megértik egymást, hiszen mindketten elveszítették egyik szülőjüket. 

Macy az a szereplő, aki számomra semleges. Se nem szerettem, se nem utáltam. Csak úgy volt. (Akkor is, ha az ő történetét olvashatjuk)

Ami még tetszett a könyvben, hogy Caroline felújítja a nyaralót, mert ez hozzásegít az elfogadáshoz. 
Tőlem az ötből három csillagot érdemelt ki, és ezt is főleg az utolsó egy-két fejezetnek köszönheti.

Mindazok ellenére, hogy nem szerettem a művet, nem zárkózom el Sarah Dessen műveitől, hiszen ez volt az első könyv, amit tőle olvastam. Valamint csak kevés könyvemre mondom azt, hogy soha többé nem olvasom el mégy egyszer, ez nem ilyen. Hiszem, hogyha egyszer egy olyan pillanatban talál meg, amikor szükségem lehet rá, másképp fogok gondolkodni. Szóval, aki tényleg hasonló cipőben jár, mint a főszereplő, annak ajánlanám a Tökéletest. 



Adatok a könyvről:

Szerző: Sarah Dessen
Cím: Tökéletes
Oldalak száma: 382
Megjelenés: 2008.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése